Globinaco Sdn Bhd

Ditubuhkan pada 12 April 2003, GLOBINACO Sdn Bhd, pemegang lesen PUKONSA Kelas A dan CIDB Gred 7, telah terlibat secara aktif dalam kejuruteraan awam, pembinaan jalan raya dan projek berkaitan infrastruktur yang lain. Sejak 2004, Syarikat telah berkhidmat sebagai Konsesi Kerajaan Negeri Sabah untuk jalan raya bersegel negeri (SRT1) dan pada masa ini mengekalkan lebih daripada 4700 kilometer jalan terkurung di seluruh negeri.

Dengan sekumpulan profesional berdedikasi, berkelayakan dan berpengalaman, GLOBINACO Sdn Bhd komited untuk menyediakan prasarana yang berkualiti untuk pelanggan kami melalui pendekatan pasukan kami, bekerjasama rapat dengan rakan niaga kami, dan menggunakan kepakaran teknikal yang tepat untuk meyakinkan aplikasi yang kos efektif. Kami bertemu dan melebihi jangkaan – setiap masa, tepat pada waktunya. Program penyelenggaraan yang komprehensif ini memberi manfaat kepada ribuan pengguna jalan raya dan orang ramai.

GLOBINACO Sdn Bhd juga disahkan dengan ISO 9001: 2008 untuk Sistem Pengurusan Kualiti, ISO14001: 2004 untuk Sistem Pengurusan Alam Sekitar & pensijilan OHSAS 18001: 2007 untuk Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan. Pensijilan ini meliputi ibu pejabat dan 13 pejabat cawangan di 25 daerah di seluruh Sabah. Pada tahun 2014 dan 2015, GLOBINACO Sdn Bhd telah diiktiraf oleh Intertek Certification International Sdn. Bhd sebagai Syarikat Penanda Aras untuk melaksanakan Sistem Pengurusan Bersepadu.